Συγκίνηση; Ένα δάκρυ στο μάτι;

Κάτι κύλησε σίγουρα στην καρδιά σε αρκετούς Πατρινούς που κατέβηκαν στο κέντρο της Πάτρας για να κάνουν την βόλτα τους και να απολαύσουν το καφέ τους.

Τι είπαμε; Να απολαύσουν τον καφέ τους! Ε, ναι λοιπόν! Να τον απολαύσουν όχι στο... πόδι, ούτε στο χέρι, παίρνοντας τον μαζί τους.

Όταν λέμε «απολαύσεις» εννοούμε να καθίσεις σε ένα τραπεζάκι, σε όποιον πεζόδρομο είναι της προτίμησης σου, σε όποια πλατεία σου αρέσει (γούστα είναι αυτά), όμως ο κανόνας είναι αυτός, δεν αλλάζει.

Τραπεζάκι και καφέ στο κέντρο της Πάτρας ή και κάπου αλλού για το πρωί και γιατί όχι μπυρίτσα και πάλι τραπεζάκι για το βράδυ, τώρα που πλέον έχει καλοκαιριάσει. Αυτή είναι η κανονικότητα, έτσι ενώνονται οι καρδιές και οι παρέες των Πατρινών (και όχι μόνο).

Μη μας πείτε ότι δεν σας έχουν λείψει αυτά τα πράγματα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, θα πείτε ψέματα. Από το πρωί της Δευτέρας αρκετοί Πατρινοί κατέβηκαν στο κέντρο για να πιουν το καφεδάκι τους σε ένα καφέ και να καθίσουν σε κάποιο τραπεζάκι. 

Έκαναν στην άκρη για λίγο τις δουλειές τους και με την παρουσία τους έδειξαν ότι έχουν την πρόθεση και την διάθεση να βοηθήσουν τα καταστήματα εστίασης και αυτοί από την πλευρά τους όσο μπορούν (γιατί σε κρίση βρισκόμαστε, μη ξεχνιόμαστε).

Άλλωστε, το γνωρίζουν, σε κάποιο από αυτά τα καφέ θα εργάζεται ο αδελφός τους, ο ξαδελφός τους, ο φίλος τους, η κοπελιά τους, ο συγγενής τους, κάποιος τέλος πάντως από όλους αυτούς τους 15.000 (και παραπάνω) εργαζόμενους που με το άνοιγμα της εστίασης, επέστρεψαν στις δουλειές τους.

Το patrasevents.gr ασφαλώς και δεν θα έμεινε σπίτι τέτοια μέρα. Πήγε και αυτό για καφέ, κατεβαίνοντας μία βόλτα στο κέντρο και καταγράφοντας εικόνες.