Με επιστολή της, η Ένωση Παικτών Euroleague ζητά να μην ξεκινήσει η διοργάνωση, και αυτό διότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο για πιθανούς τραυματισμούς.

Το σερβικό σάιτ nova.rs ήταν εκείνο που έκανε λόγο για την επιστολή της ELPA, με την οποία οι παίκτες της Euroleague ζητούν να μη γίνει το restart της σεζόν.

«Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές για τους παίκτες προκειμένου να κάνουν σωστή προετοιμασία. Κάποιοι έχουν πρόσβαση σε κάποια προπονητικά κέντρα, όμως κάποιοι άλλοι δεν έχουν μια τέτοια πολυτέλεια. Η επιστροφή στην προπόνηση συνδυάστηκε με τεστ που είχαν άσχημα αποτελέσματα, εξαιτίας της ανεπαρκής προπόνησης ή των λιγοστών σωστών συνθηκών», ανέφερε η επιστολή ELPA.

Και κατέληγε: «Η συνέχιση της σεζόν στη Euroleague θα μεγάλωνε το ρίσκο τραυματισμών και άλλων προβλημάτων υγείας, που μπορούν να επηρεάσουν και την επόμενη χρονιά. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, οι παίκτες χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τους αγώνες, ώστε να μειώσουν το ρίσκο για κάποιον τραυματισμό».