Άδικο κόπο έκαναν τέσσερις άγνωστοι κακοποιοί που διέρρηξαν στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου στην Δροσιά Χαλκίδας χρησιμοποιώντας τροχό και επιχείρησαν να προκαλέσουν έκρηξη στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας που είναι εγκαταστημένο στο εσωτερικό του.

Οι δράστες φαίνεται ότι δεν είχαν υπολογίσει σωστά τα υλικά που χρησιμοποίησαν και ο χρόνος περνούσε χωρίς να γίνει η έκρηξη. Έτσι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να τραπούν σε φυγή με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο μάρκας Audi με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι άνδρες της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ- καρέ το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες, ενώ αναζητούν και το όχημα διαφυγής που κατά πάσα πιθανότητα είναι κλεμμένο, όπως αναφέρει το protothema.

Η απόπειρα ήταν η δεύτερη μέσα σε 48 ώρες σε περιοχή της Εύβοιας. Είχε προηγηθεί στις 4.30' τα ξημερώματα της Παρασκευής η διάρρηξη στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Μαντούδι, όπου οι τέσσερις δράστες που φορούσαν άσπρες στολές τραυματιοφορέων και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους ανατίναξαν μια πόρτα δίπλα στην κεντρική είσοδο. Στη συνέχεια, ανατίναξαν και το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν ποσό ύψους 200.000 ευρώ με το οποίο διέφυγαν.