Τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας ξεκίνησαν την λειτουργία τους κανονικά από το πρωί της Δευτέρας και πλέον οι κενοί χώροι που υπήρχαν εδώ και πάνω από δύο μήνες έξω από αυτά, γέμισαν ξανά με τραπεζάκια και καρέκλες, πάντα σε αποστάσεις ασφαλείας.

Όσοι έπαιρναν το καφεδάκι τους στο όρθιο τις περασμένες εβδομάδες, έκατσαν επιτέλους σαν άνθρωποι σε τραπεζάκι για να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα και η εστίαση ήρθε για να δώσει μια άλλη νότα στην εβδομάδα που ξεκινά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει δείξει από την αρχή τις προθέσεις της για να βοηθήσει και να στηρίξει την εστίαση σε αυτό το νέο της ξεκίνημα μετά από όλη αυτή την περιπέτεια της πανδημίας που άφησε στον κλάδο μεγάλες πληγές.

Με αυτό το σκεπτικό θα γίνονται οι έλεγχοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας που ξεκινούν από σήμερα, με το άνοιγμα των μαγαζιών και όχι με την λογική των κυρώσεων και των προστίμων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο που με την ανάρτηση του στο facebook από το βράδυ της Κυριακής καλωσόρισε την επιστροφή της εστίασης, τονίζοντας ότι ο κλάδος χρειάζεται την στήριξη όλων μας, ήδη από το πρωί της Δευτέρας υπάρχουν δύο ξεχωριστά κλιμάκια που θα «χτενίζουν» την πόλη, παρέχοντας βοήθεια και συμβουλές στους καταστηματάρχες του κλάδου για την τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας.

«Δεν υπάρχουν πρόστιμα και κυρώσεις για την εστίαση, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση» ξεκαθαρίζει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr. «Τα κλιμάκια της Περιφέρειας θα είναι στη διάθεση των καταστημάτων για να τους δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν που έχει να κάνει με τους υγειονομικούς κανόνες και την τήρηση των μέτρων που έχουν θεσπιστεί, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, χωρίς προβλήματα».

Άλλωστε, τα μηνύματα που έχει στείλει η εστίαση γύρω από το θέμα της τήρησης των μέτρων, μέσα από τις εργασίες που προηγήθηκαν και την διαμόρφωση των χώρων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, είναι μόνο θετικά.

«Στηρίζουμε την εστίαση, έναν κλάδο που πληγώθηκε βαθιά από την πανδημία και όλος ο κόσμος θα πρέπει με την σειρά του να στηρίξει τα μαγαζιά. Κι αυτό το σκοπό της στήριξης έχει η παρουσία των κλιμακίων» τονίζει ο κ. Μπονάνος.