Άλλοι 638 άνθρωποι απεβίωσαν εξαιτίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο.

Ο απολογισμός στη χώρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, έφτασε πλέον τους 97.686 νεκρούς, ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.641.585. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, σε απόλυτους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης, με τους New York Times να συγκλονίζουν με το πρωτοσέλιδό τους, με αφορμή το γεγονός ότι τα θύματα στην χώρα πλησιάζουν τις 100.000.

Φόβοι για 1 εκατομμύριο ανέργους στο Μεξικό

Στο Μεξικό, ο πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, εκτίμησε ότι η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να στοιχίσει στη χώρα ως και ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Η μεξικανική οικονομία βρισκόταν ήδη σε ύφεση προτού χτυπήσει η πανδημία και διάφορες επενδυτικές τράπεζες προβλέπουν πλέον συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά ως και 9% φέτος προτού αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη το 2021.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι εξαιτίας του κορωνοϊού θα χαθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας», τόνισε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά. «Αλλά θα δημιουργήσουμε δύο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας», δεσμεύθηκε. Το Μεξικό ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 215 θάνατοι και 2.764 κρούσματα. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας στη μεξικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 7.394 νεκρούς επί συνόλου 68.620 κρουσμάτων.