Ετοιμάζονται και τα παραλιακά μαγαζιά γύρω από την Πάτρα, καθώς από την Δευτέρα ξεκινούν κανονικά τη λειτουργία τους, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως στην Κτηματική Υπηρεσία να ξεκινήσει τους ελέγχους και τις αυτοψίες για τη χρήση αιγιαλών στα παραλιακά μαγαζιά από τον επόμενο μήνα.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο, δόθηκε η δυνατότητα στους επαγγελματίες που διατηρούν παραλιακά μαγαζιά εστίασης να έχουν ένα μεταβατικό στάδιο και να δουλέψουν μέχρι να ξεκινήσουν οι έλεγχοι για να πάρουν στη συνέχεια τη σχετική άδεια.

Διαφορετικά θα υπήρχε τεράστια δυσκολία για τα καταστήματα αυτά να δουλέψουν και να κατορθώσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους, με δεδομένο ότι η καλοκαιρινή σεζόν έτσι και αλλιώς είναι μικρή και δεν υπάρχουν περιθώρια για χασούρα.

Όλα αυτά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και οι επαγγελματίες του κλάδου προχώρησαν σε εργασίες που κράτησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή, διαμορφώνοντας τους εξωτερικούς χώρους τους με βάση τους όρους και τους κανόνες που έχουν θεσπίσει οι ειδικοί, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα μέτρα που απαιτούν οι νέες συνθήκες.

Πλέον είναι όλα έτοιμα, στα παραλιακά μαγαζιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής γύρω από αυτήν, για να υποδεχθούν τον κόσμο και τους λουόμενους προσφέροντας τους στιγμές αναψυχής και χαλάρωσης, τώρα που το καλοκαίρι ξεκινά.

Ας σπεύσουμε λοιπόν. Τα παραλιακά μαγαζιά μας περιμένουν, δίπλα στο κύμα, από το πρωί έως και το βράδυ. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr από τη βόλτα που έκανε το απόγευμα της Κυριακής στα Βραχνέικα της Πάτρας, λίγες ώρες προτού ανοίξουν.