Το 5ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας μπορεί φέτος να ξεκινάει με αρκετές δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, όμως, έρχεται για να χαρίσει και πάλι στους Πατρινούς υψηλής ποιότητας τέχνη, μέσα από τις τοιχογραφίες που πρόκειται να μας παρουσιάσει, αφήνοντας για ακόμα μία χρονιά ένα πρωτογενές καλλιτεχνικό υλικό στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από την Art in Progress και την ψυχή του φεστιβάλ της Πάτρας Κλεομένη Κωστόπουλο το φετινό Διεθνές Street Art Festival θα ξεκινήσει λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο κορωνοϊός από τον Ιούλιο και μετά, θα κάνει μία διακοπή τον Αύγουστο και θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ξεκίνημά του να γίνει λίγο νωρίτερα, με ένα έργο έκπληξη που θα αποτελέσει το «ορεκτικό» της συνέχειάς του, ένα έργο που θα γίνει μέσα από τους καλλιτέχνες της Art In Progress και το πατρινό καλλιτεχνικό δυναμικό που έχει απαρτίσει τον πολιτιστικό αυτό φορέα.

Μέχρι ώρας δεν αποκαλύπτεται το θέμα, ούτε το μέρος που θα φιλοξενήσει αυτό το έργο έκπληξη. Σε κάθε περίπτωση το φετινό φεστιβάλ θα καθοριστεί, όπως είναι επόμενο από τον παράγοντα του κορωνοϊού.

Παράλληλα, φέτος θα υπάρχει και η καινοτομία της σύγχρονης τεχνολογίας, με ψηφιακές τοιχογραφίες που θα έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν την παγκόσμια τέχνη και διαχρονικά πανανθρώπινα ζητήματα οικουμενικού χαρακτήρα,  θα μπορούσαμε να πούμε.

Έτσι και αλλιώς το φεστιβάλ αυτό μας έχει αποδείξει ότι δεν έχει σύνορα, σχετίζεται άμεσα με την κοινωνία των πολιτών και φυσικά έχει μία εξωστρεφή βάση και ένα χαρακτήρα που λειτουργεί πάντα σε μια τέτοια κατεύθυνση.


Άλλωστε, τα ονόματα που για ακόμα μία χρονιά θα έρθουν στην Πάτρα, είναι μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, αναγνωρισμένα στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα και θεωρούνται κορυφαίοι street artists, έχοντας αναπτύξει ο καθένας τη δική του τεχνοτροπία.

10 καλλιτέχνες (μεταξύ αυτών ένας Έλληνας και ένας Κύπριος), για 10 τοιχογραφίες, σε μέρη που ήδη έχουν οριστικοποιηθεί και είναι να ανακοινωθούν.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για το 5ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας, με το open call να τρέχει έως τις 31 Μαΐου και το ενδιαφέρον των εθελοντών, να αυξάνεται συνεχώς.

Αρωγός και στη φετινή προσπάθεια είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.