Την Παρασκευή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με προέδρους Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) της ευρύτερης περιοχής για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, αρμοδιότητος του υπουργείου του.

Η εκδήλωση έγινε από την Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας (Γραμματέας η Ιωάννα Γκελεστάθη κόρη του Νίκου Γκελεστάθη, πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) και την Γραμματεία Οργανωτικού. Παρόντες επίσης ο - πανταχού παρών - Γραμμ. Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου.

Στην συζήτηση - εκτός των θεμάτων, ενίσχυση υλικοτεχνικής υποδομής, έλλειψη προσωπικού, αλλότρια καθήκοντα αστυνομικών, που είναι άλλωστε κοινά σε όλες τις αστυνομικές Διευθύνσεις - έθεσε με επιμονή και πάθος στον υπουργό τα εξής θέματα.

Είπα στον υπουργό, ότι είναι αδιανόητο επί των ημερών του να συνεχίζεται η ακούσια διακομιδή των ψυχασθενών συμπολιτών μας, με την συνοδεία αστυνομικών. Είναι μια πρακτική αναχρονιστική αλλά και επικίνδυνη που μας γυρίζει, ως χώρα, δεκαετίες πίσω. Θα πρέπει το συντομότερο η αντίστοιχη νομοθεσία να εκσυγχρονιστεί.

Του έθεσα επίσης το χρονίζον θέμα της μεταφοράς του αστυνομικού Μεγάρου, χαρακτηρίζοντας το Νταχάου. Του είπα τέλος ότι είναι απαίτηση όλων των Πατρινών να έλθει στην Πάτρα και να κόψει επιτέλους τον γόρδιο δεσμό του αστυνομικού Μεγάρου.

Η απάντηση - επί λέξει - του Χρυσοχοΐδη: "Η Πάτρα δεν δικαιούται να έχει αυτή την τρώγλη, ως αστυνομικό Μέγαρο. Θα έλθω στην Πάτρα σύντομα, θα έλθω στην Πάτρα άμεσα και το πρώτο που θα κάνω να συγκαλέσω μια μεγάλη σύσκεψη που θα αφορά το αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλοι - και κυρίως ο Δήμος - τις προθέσεις τους. Γιατί κε Μαζαράκη το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, αλλά το οικόπεδο. Είναι ένα θέμα που με απασχολεί χρόνια."