Ο Μαουρίτσιο αποκάλυψε ότι είχε κάποιες πρώτες επαφές με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του, εκφράζοντας την επιθυμία να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βραζιλιάνος μέσο μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του για τον κορονοϊόυ, την παρουσία του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας το “δέσιμό” του με τον σύλλογο.

Οι δηλώσεις του Μαουρίτσιο

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα:

«Μόλις εμφανίστηκε ο κορονοϊός στην Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας πήραν άμεσα μέτρα. Πιστεύω ότι λόγω αυτού η πανδημία δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί. Μπήκαμε σε καραντίνα, αν θυμάμαι καλά, στις 10 Μαρτίου και μείναμε στο σπίτι μας για περίπου δυο μήνες. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εκτός του να πάμε στο super market ή στο φαρμακείο. Όλοι οι άνθρωποι εδώ τήρησαν τους κανόνες».

Για τις επιστροφή στις προπονήσεις:

«Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις ναι. Τα πράγματα εδώ έχουν βελτιωθεί μετά από όλο αυτό το διάστημα. Κάποια καταστήματα ανοίγουν ξανά, ακόμα και τα εμπορικά κέντρα. Πραγματικά αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αν και με προσοχή, μάσκες , γάντια και αποστάσεις. Το πρώτο διάστημα η ομάδα προπονούνταν σε γκρουπ. Αλλά δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ούτε τα αποδυτήρια. Μας έδωσαν τα ρούχα προπόνησης, πηγαίναμε, κάναμε το πρόγραμμα μας και επιστρέφαμε σπίτι. Τώρα μας επετράπει από την κυβέρνηση να επιστρέψουμε στις κανονικές προπονήσεις».

Για την ατομική προπόνηση εν μέσω καραντίνας:

«Το τεχνικό τιμ μας είχε στείλει ένα πρόγραμμα προπόνησης για το σπίτι. Από την στιγμή που μείναμε μέσα μίλησα με τον γυμναστή του ΠΑΟΚ, για να μου πει τι θα με βοηθούσε για να προπονηθώ στο σπίτι .Έτσι πήρα κάποια όργανα από το γυμναστήριο του κλαμπ και άρχισα τις προπονήσεις, με μοναδικό ρεπό την Κυριακή».

Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος:

«Δεν υπάρχει λογική να βρίσκεται κόσμος στο γήπεδο, θα προκαλούσαμε την τύχη μας. Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα μας δώσουν μια ιδέα για το πως θα γίνει η επιστροφή στο πρωτάθλημα. Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν ήμασταν σίγουροι για τίποτα. Αρχίσαμε κάποιες συνομιλίες με τις ομάδες για τα συμβόλαια και έχει ήδη υποβληθεί μια πρόταση, την οποία και αναλύουμε για να κάνουμε αντιπρόταση. Καταλαβαίνουμε ότι οι ομάδες έχασαν χορηγούς και ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί αλλά και εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ:

«Έφτασα εδώ στον ΠΑΟΚ και κατάφερα να γράψω ιστορία. Καταφέραμε να κερδίσουμε το νταμπλ πέρσι χωρίς να χάσουμε ούτε ένα παιχνίδι μετά από 34 χρόνια. Λατρεύω την ομάδα και όλους μέσα σε αυτή. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα διαφορετικού επιπέδου και ο κόσμος είναι πολύ τρελός εδώ».

Για το μέλλον του, με το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται:

«Έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις αλλά έχω τα πόδια στο έδαφος. Λόγω του κορονοϊού έχουν αλλάξει τα σχέδια πολλών ανθρώπων. Θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ και μετά θα δούμε την κατάσταση. Στη Θεσσαλονίκη η οικογένεια μου είναι πλήρως προσαρμοσμένη. Αν υπάρχει μια πιθανότητα να παίξω σε μια ομάδα κορυφαίου πρωταθλήματος επίσης θα το σκεφτώ, γιατί αυτό ήταν το όνειρο μου».