Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που σημειώνονται στην περιοχή της Εγλυκάδας, στην Πάτρα.

Ορμητήριο των περιστατικών αυτών θεωρείται ο καταυλισμός των ρομά. Το πιο πρόσφατο ήταν αυτό που σημειώθηκε σε μίνι μάρκετ στην οδό Ηρακλέους, την περασμένη Τετάρτη,  όταν ένας νεαρός ρομά μπήκε στο κατάστημα έκλεψε κάποια προϊόντα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το όλο θέμα φέρνει στο προσκήνιο και την αντιμετώπιση της δικαιοσύνης σε τέτοιου είδους περιστατικά. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ειδοποίησε την αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό.

Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης εμφανίστηκε ξανά στην περιοχή, ο ιδιοκτήτης τον αναγνώρισε, κάλεσε και πάλι την αστυνομία με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί και να γίνουν οι απαραίτητες μηνύσεις.

Όμως μετά από δύο μέρες ο δράστης όχι μόνο ήταν ελεύθερος, αλλά εμφανίζεται στις κλειστές κάμερες του μαγαζιού να κλέβει εκ νέου το κατάστημα.

Ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε και πάλι με την αστυνομία, όμως αυτή τη φορά αρνήθηκε να κάνει νέα μήνυση θεωρώντας προφανώς ότι η τακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Πάντως το οπτικό υλικό από τα περιστατικά είναι στη διάθεση της αστυνομίας.