Όταν ένα κίνημα γεννιέται από τις ανάγκες μιας ομάδας ανθρώπων (όποιος και αν είναι ο χαρακτήρας αυτής) και από τους δρόμους και τις πλατείες, μπαίνει στα αρμόδια γραφεία για να συζητήσει στην πράξη και όχι στην θεωρία, τότε αν μη τι άλλο μιλάμε για μία επιτυχία.

Το κίνημα των Support Art Workers στην Πάτρα γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη των ανθρώπων της τέχνης για να επιβιώσουν στον τυφώνα της πανδημίας που ακύρωσε τα πάντα, αλλά και από κάτι ακόμα: Την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να κάνουν αυτό για το οποίο είναι ο προσδιορισμός τους, τέχνη.

Η ομάδα του Support Art Workers το πρωί της Δευτέρας θα έχει συνάντηση λοιπόν με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, Πέτρο Βάη.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής θα είναι να φτιαχτεί μία σκαλέτα με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κάθε τύπου (από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, θέατρο σκιών, χορευτικές επιδείξεις κτλ), έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιτέχνες της Πάτρας να εργαστούν το καλοκαίρι.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά, όταν δηλαδή, με βάση τους κανόνες και τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από τους ειδικούς, θα αρθεί η απαγόρευση των εκδηλώσεων για τους ανοικτούς και υπαίθριους χώρους.


Στην συνάντηση θα συζητηθεί εκτός από τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων αυτών, τα μέρη και τα σημεία που θα γίνονται, καθώς οι πολιτιστικοί χώροι της Πάτρας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συγκεκριμένοι (μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού) και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ του κοινού.

Οπότε πέρα από το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας αναμένεται να επιστρατευθούν και άλλοι χώροι, όπως είναι το Εργοστάσιο Τέχνης, το Θέατρο Κρήνης, ενώ έχει ακουστεί και το Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης.

Το σίγουρο είναι ένα: Οι εκδηλώσεις αυτές θα στηριχθούν στο έμψυχο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης και θα συμπεριληφθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Σε κάθε περίπτωση είναι μία νίκη για το κίνημα των Support Art Workers της Πάτρας.

Μία νίκη που θα σημειωθεί χάρις στην ομοψυχία που είχαν όλοι ανεξαρτήτου οι καλλιτέχνες της Πάτρας στο να γίνουν μία ομάδα και να δηλώσουν τις διεκδικήσεις τους, βρίσκοντας ταυτόχρονα ανοικτές πόρτες από τους βασικούς πολιτιστικούς φορείς του Δήμου.