Φρίκη και μόνο φρίκη.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει ένας περπατητής ή ένας επισκέπτης τις εικόνες που θα συναντούσε πηγαίνοντας στο χώρο του καρνάγιου και του δημοτικού παρκινγκ, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, σε ένα από τα «φιλέτα» της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Ο χώρος αυτός, στην βόρεια πλευρά της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, σε μία περιοχή που δεκάδες Πατρινοί απολαμβάνουν τον περίπατο τους και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης για να θαυμάσει κανείς το ηλιοβασίλεμα της, έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε εστία μόλυνσης.

Τα λόγια δεν μπορούν να ευκολία να περιγράψουν τις εικόνες. Ούρα, ανθρώπινα περιττώματα, σάπια τρόφιμα, ποντίκια και άνθρωποι που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, είναι μόνο ορισμένα από αυτά που μπορεί να πει κάποιος.

Δυσοσμία που φτάνει έως και το γραφικό καρνάγιο, με τους εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί να έχουν αγανακτήσει από την όλη κατάσταση. Στον χώρο αυτόν κάνουν συχνά «κατασκήνωση» σκηνίτες Ρομά.


Πριν από μερικές μέρες κάποιοι από αυτούς απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, αλλά τα όσα άφησαν πίσω τους αρκούν για να κάνουν το μέρος απλησίαστο για τους δημότες της Πάτρας.

Και καλά οι δημότες γνωρίζουν την κατάσταση και δεν πλησιάζουν. Τι θα γίνει αν ένας από τους επισκέπτες της Πάτρας πάει μία βόλτα από εκεί για να συναντήσει το γραφικό καρνάγιο και να δει το υπέροχο ηλιοβασίλεμα;

Τι εντύπωση θα σχηματίσει για την Πάτρα; Ένας χώρος σαν και αυτόν που οποιαδήποτε άλλη πόλη θα έκανε μία προσπάθεια για να αξιοποιηθεί τουριστικά έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με την ανοχή του δήμου και των υπόλοιπων φορέων.

Το θέμα ανέδειξε σε ανάρτηση του στην σελίδα «Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται» ο Ανδρέας Αποσκίτης. Ο ίδιος μας ζήτησε να γράψουμε κάτι για αυτό γιατί όπως μας είπε «επιτέλους κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί με το όλο θέμα. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία».

Κι έτσι είναι. Όπως μας λέει την ανάρτηση με τις σχετικές φωτογραφίες  έστειλε στην εφαρμογή του Δήμου sense city , στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Μένει να δούμε θα καθαριστεί ο χώρος; Θα υπάρξει μέριμνα για να μην πλησιάσουν ξανά εκεί οι σκηνίτες;