Το διορισμό ακροδεξιού διοικητή σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο Ηλείας, καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάει να ανακληθούν οι διορισμοί των διοικητών.

Να απομακρυνθούν οι υπαίτιοι του διορισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Νότη Μηταράκη να διορθώσει το «ατόπημα», ενώ το ΚΙΝΑΛ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνει τους υπαίτιους του εν λόγω διορισμού, οι οποίοι σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη είναι κομματικά στελέχη που τέθηκαν από τον Νότη Μηταράκη ως επικεφαλής γενικών γραμματειών του υπουργείου Μετανάστευσης.

Ο νέος διοικητής της δομής αιτούντων ασύλου στον Πύργο Ηλείας είναι ο Χρήστος Τσιάχρης συγγραφέας του βιβλίου «Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη».

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Θούλη, όπου εξέδιδαν βιβλία πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής με ανάλογο περιεχόμενο.

Η καταγγελία του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Ακροδεξιό συγγραφέα επέλεξε η ΝΔ για τη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο. Άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο που εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία. Με υπογραφή του Υπουργού Νότη Μηταράκη.

Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για την διοίκηση μιας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων.

Επιτελικό κράτος

Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη που τέθηκαν επικεφαλής των δυο γενικών γραμματειών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ.

Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών. Η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαίτιους. Αλλιώς καθίσταται συνένοχος…».

Θιασώτης της μισαλλοδοξίας

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τονίζει πως όπως προκύπτει από καταγγελίες «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις».

Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Ψυχογιός σημείωσε: «Έχει κυκλοφορήσει ένα «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού! Ως εκ τούτου, ο κος Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο «αλλοίωσης του πολιτισμού» δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή», και καταλήγει:

Ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο

«Ο Υπουργός πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας. Δεν γίνεται να βάζεις «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ούτε βέβαια ανθρώπους που η χώρα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς και να σέβεται τα δικαιώματά τους».