Ο Δήμος Πατρέων απευθύνει κάλεσμα τους καταστηματάρχες με θέμα τα τραπεζοκαθίσματα και που θα τοποθετηθούν σύμφωνα και με τη νέα ΚΥΑ. 

"Ανακοινώνουμε ότι όσοι από τους καταστηματάρχες εστίασης επιθυμούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους, πέραν του αναλογούντος και προβλεπόμενου στην άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, στα πλαίσια της κοινής Υπουργικής Απόφασης που αναμένεται να εκδοθεί, μπορούν να προσέλθουν στην Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών (Μαιζώνος 147 1ος όροφος, Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, για τα περαιτέρω) .

Είναι αυτονόητο ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε επιπρόσθετο χώρο θα γίνει στις περιπτώσεις που υπάρχει δυνατότητα κι έχοντας εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα πολιτών και πολιτών ΑΜΕΑ, καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης όπως πυροσβεστικό όχημα, ΕΚΑΒ, κ.λ.π. 

Η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια των εκτάκτων μέτρων αυτών, λόγω της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θέλει να βοηθήσει τον κλάδο των εν λόγω επαγγελματιών και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας) . 

Παράλληλα προωθείται το θέμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού για το έτος 2020 και σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου που εκδώσαμε καλούμε τους καταστηματάρχες που επιθυμούν να κάνουν χρήση αιγιαλού να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου (τμήμα Εσόδων – Βότση 38 τηλ. 2613 610 269 -256- 336) το αργότερο μέχρι 31/5/2020

Για το λόγο αυτόν βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία και τον ΣΚΕΑΝΑ σε σχέση με απαιτούμενες διαδικασίες, σχετικό αντάλλαγμα παραχώρησης, προκειμένου να υπάρξει η τελική έγκριση από την Υπηρεσία της Κτηματικής και να μη μείνουν εκτός αδειοδότησης για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες Εστίασης Αναψυχής" αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.