Συστατικά
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 συσκευασίες τόνου
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • φρέσκο πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά με το χυμό λεμονιού.
  • Μόλις προκύψει ένα μείγμα, προσθέτεις τη φρυγανιά και το τυρί παρμεζάνα. Σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα, προσθέτεις τον τόνο από τη συσκευασία, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ένα πιρούνι θα σε βοηθήσει.
  • Φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις στρογγυλές πολύ λεπτές μπάλες, όπως το μπιφτέκι.
  • Πιπερώνεις ελαφρά.
  • Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προσθέτεις σταδιακά τα μπιφτέκια τόνου, μέχρι να ψηθούν. 6 λεπτά από κάθε πλευρά αρκούν.
  • Τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Απολαμβάνεις!
Πηγή: tlife.gr