Η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση βασικών θεμάτων που άπτονται της ένταξης του έργου για την εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης και την κατασκευή του δικτύου, στο ΕΣΠΑ καθώς σχεδόν το σύνολο των εμπλεκομένων βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» κάνουν πλέον ορατό το σενάριο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή στο "Ράδιο Γάμμα" και στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο» θα πρέπει μέσα στους επόμενους επτά μήνες να γίνει δουλειά που δεν έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια, γεγονός που καθιστά την επίτευξη του στόχου κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Ο κίνδυνος να χαθεί το Φυσικό Αέριο για την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα για πάντα, είναι μεγάλος καθώς δεν θα προλάβει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ που «κυλάει» και σύμφωνα με τον κ. Αϊβαλή στο επόμενο ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτούνται έργα που αφορούν σε ενεργειακές υποδομές φυσικού αερίου, με το αποτέλεσμα εάν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες οι συνέπειες να είναι καταστροφικές.