Μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο θέλησε να κάνει μια οικογένεια από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, για να ξεφύγει λίγο από την κλεισούρα λόγω κορωνοϊού, όταν βρήκαν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά στην μέση του δρόμου.

Ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά από εκείνο της οικογένειας Σκαντζ προσπέρασε αυτό που φαινόταν σαν μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Σκοτ Μόσερ του τμήματος σερίφη στην κομητεία Καρολάιν. Η οικογένεια Σκαντζ όμως δεν πρόλαβε να κάνει το ίδιο. «Έτσι έπεσαν επάνω στην σακούλα. Αντί όμως, να αφήσουν τα σκουπίδια στον δρόμο, σταμάτησαν, τα πήραν και τα πέταξαν στο πίσω μέρος του φορτηγού» πρόσθεσε ο Μόσερ.

Λίγο πιο κάτω, είδαν άλλη μία τσάντα και την πήραν κι αυτή. Αφού έφτασαν στο σπίτι αργότερα εκείνο το βράδυ, ετοιμάστηκαν να πετάξουν τα σκουπίδια και από τις δύο σακούλες. «Μόλις τις άνοιξαν, νόμιζαν ότι ήταν το ταχυδρομείο. Αλλά λίγο αργότερα διαπίστωσαν πως επρόκειτο για μετρητά» τόνισε ο Μόσερ. Η οικογένεια πήγε στην εκκλησία και κάλεσαν την αστυνομία. «Πήγαμε εκεί και μας είπαν ότι στην σακούλα υπήρχαν μετρητά. Ήταν δύο σακούλες και το συνολικό ποσό έφτανε σχεδόν το ένα εκατομμύριο δολάρια». Μέσα στις δύο μεγαλύτερες τσάντες υπήρχαν μικρότερες, με την καθεμία να έχει κάποιες πληροφορίες για το πού θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί τα χρήματα.

Έρευνες για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών των χρημάτων

Το τμήμα του σερίφη διεξήγαγε την δική του έρευνα προτού στραφεί στην Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εξετάζει τώρα το θέμα. «Σε ποιον ανήκουν, πού πήγαιναν» λέει ο Μόσερ. «Δεν έχουμε μάθει τίποτε από αυτά». Όσο για την κίνηση της οικογένεια, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε: «Αξίζει συγχαρητήρια αυτή η οικογένεια. Είμαι σίγουρος ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Ήταν σχεδόν ένα εκατομμύριο σε μετρητά. Αλλά έκαναν το σωστό».