Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, στα νότια και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Βελτίωση μετά το μεσημέρι με περιορισμό των φαινόμενων κυρίως στην Κρήτη. Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 22 Μαΐου, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, και κατά τόπους στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη. Βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και εκ νέου στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 26, στη Θεσσαλία από 10 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 15 έως 26, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, ενισχυόμενοι στην Κέρκυρα στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.