Μια διαφορετική διαμαρτυρία ετοιμάζουν οι μουσικοί και το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδος για το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου.

Μια διαμαρτυρία μετά μουσικής αφού το πρόγραμμα της κινητοποίησης δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο, πέρα από μία συναυλία που θα γίνει από τα μέλη του σωματείου που θα ανέβουν στη σκηνή, παίρνοντας τα όργανα τους και ξεκινώντας το τραγούδι.

Όλα αυτά σε περίπτωση που ο καιρός είναι καλός και δεν βρέξει. «Αποφασίσαμε αντί να κάνουμε πορεία και να βγούμε στους δρόμους για να φωνάξουμε όπως είχαμε κάνει τις προάλλες στα γραφεία της Περιφέρειας, να προχωρήσουμε σε μία συναυλία και να διαμαρτυρηθούμε με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα, με τη μουσική και το τραγούδι» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΜ, Γιώργος Πετρίτσης.

«Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να τον ενημερώσουμε για τα αιτήματα μας και για τις δυσκολίες που περάσαμε και συνεχίζουμε να περνάμε από όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, με ένα κράτος και μία πολιτεία που όσο και αν έχουμε φωνάξει δεν μας ακούει».

Το τραγούδι ίσως έτσι δώσει μία λύση για τους μουσικούς από τη στιγμή που οι φωνές τους και οι κραυγές απόγνωσης για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με τα νυχτερινά καταστήματα κλειστά, τις συναυλίες off και τα φεστιβάλ στον αέρα εδώ και μήνες, χωρίς κάτι να αλλάζει.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν αφορούσαν, άλλωστε, τους μουσικούς. «Ας μην γελιόμαστε και να μην τρέφουμε αυταπάτες. Τα όσα είπαν οι υπουργοί δεν αφορούσαν τους εργαζόμενους και ακόμα περισσότερους τους μουσικούς. Κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις είχαν κάνουν με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Εμείς παραμένουμε στα αζήτητα για τους κυβερνώντες. Συνεχίζουμε έτσι τον αγώνα μας».

Ζητούν επίδομα 533 ευρώ

Πάγιο αίτημα των μουσικών το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δεν πήρε ούτε καν το επίδομα των 800 ευρώ (οι όροι και οι προϋποθέσεις βλέπετε) είναι να τους δοθεί το επίδομα των 533 ευρώ που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό για όλο το διάστημα αυτό που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Και που ασφαλώς θα συνεχίσουν να είναι χωρίς δουλειά αφού η κρίση του κορωνοϊού για τους μουσικούς και την τέχνη μάλλον θα κρατήσει έως το τέλος του έτους. Μέχρι τότε όμως;

Καλό θα ήταν λοιπόν να στηρίξουμε όλοι μας τους μουσικούς και να βρεθούμε στο πλευρό τους στη συναυλία (ξεκινά στις 20:00), τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας.  

Άλλωστε τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς μουσική; Χωρίς μουσικούς; Χωρίς τέχνη;