Τη δημοπράτηση δύο ευρωπαϊκού επιπέδου, σύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), μία στην Κέρκυρα και μία στα Τρίκαλα (η οποία θα εξυπηρετεί και την Καρδίτσα), ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης.

Οι δύο μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης.

Χατζηδάκης: Τρίκαλα και Κέρκυρα παράδειγμα για όλη τη χώρα

«Ο δρόμος του εκσυγχρονισμού άνοιξε με τις μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, των Σερρών. Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αρκετών άλλων. Έχουμε θέσει ως στόχο φέτος τη δημοπράτηση 17 μονάδων. Με χαρά σημειώνω τις θετικές εξελίξεις στην Κέρκυρα και τα Τρίκαλα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης. «Θέλω να συγχαρώ τη δήμαρχο Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, καθώς και τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, για τις γρήγορες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες τους, ώστε να αποκτήσουν η πολύπαθη με τα σκουπίδια Κέρκυρα, αλλά και τα Τρίκαλα με την Καρδίτσα, μια ευρωπαϊκού επιπέδου σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων. Όπως τους αρμόζει. Όπως αρμόζει σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο υπουργός.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή, καθημερινή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς σε όλη την επικράτεια ώστε να αποκτήσει η χώρα μας σύγχρονη -σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- διαχείριση στα απορρίμματα», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος. Όπως τόνισε, «οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά καθώς ο επιμένων νικά, σύμβουλός μας είναι η επιμονή. Με σχέδιο και συντονισμό. Τα Τρίκαλα και η Κέρκυρα θέλουμε να γίνουν παράδειγμα για όλη τη χώρα»