Η κρίση του κορωνοϊού φέρεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη στάση των Αυστριακών σε σχέση με τις διακοπές τους και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι διακοπές στο εσωτερικό της χώρας βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των επιθυμιών, σε ποσοστό 57%, με το ήμισυ μάλιστα από αυτούς να προτιμούν να τις περάσουν δίπλα σε κάποια από τις πολλές αυστριακές λίμνες.

Όπως τόνισε η διευθύντρια του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Αντρέα Φρόνασιουτς, «για τέσσερις στους δέκα Αυστριακούς, ο χαμηλότερος κίνδυνος μόλυνσης στην Αυστρία είναι ένας σημαντικός λόγος για να περάσουν τις διακοπές τους στο εσωτερικό, ενώ και το κίνητρο για την υποστήριξη των εγχώριων επιχειρήσεων παίζει επίσης ρόλο».

Σύμφωνα με την ίδια, «εάν δεν αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οι μισοί από τους παραθεριστές που προορίζονταν για το εξωτερικό θα κάνουν κράτηση στο εσωτερικό», πάντως, σε ποσοστό 31% οι ερωτηθέντες σκέπτονται να ταξιδέψουν, αλλά κρατούν ακόμη στάση αναμονής.

Εκτός από διακοπές στη λίμνη, πεζοπορία και ορεινές διακοπές, καθώς και εκδρομές στην πόλη, η ευεξία και οι διακοπές στο αγρόκτημα θεωρούνται ελκυστικές μορφές διακοπών για τους Αυστριακούς.

«Η φύση, η υγεία και η περιφέρεια έρχονται στο προσκήνιο, ενώ οι αγορές, τα πάρτι και οι έξοδοι έχουν γίνει λιγότερο σημαντικές», επισήμανε η Αντρέα Φρόνασιουτς, αναφέροντας πως τα πλέον δημοφιλή από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας για τις διακοπές των Αυστριακών είναι η Καρινθία σε ποσοστό 59%, η Στυρία (55%), το Σάλτσμπουργκ (48%), το Τιρόλο με 37% και η Άνω Αυστρία με 28%.

Ενόψει του ανοίγματος των ξενοδοχείων και ξενώνων στην Αυστρία στις 29 Μαΐου, η υπουργός Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ και ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ ανακοίνωσαν, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τους βασικούς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα εκεί όπου έρχονται σε επαφή με πελάτες, ενώ οι επισκέπτες υποχρεούνται να το κάνουν μόνο στην είσοδο και στον χώρο υποδοχής. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να τηρείται απόσταση ενός μέτρου, εκτός από επαφές εντός μιας ομάδας επισκεπτών που ταξιδεύουν μαζί, ή, εάν προστατευτικά μέτρα, όπως τα χωρίσματα, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.