Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού θα επηρεάζουν, καθώς φαίνεται, τη ζωή του πλανήτη για πολύ καιρό ακόμη. Με βάση αυτή την παραδοχή οι διοργανωτές Όσκαρ προβληματίζονται από τώρα σχετικά με το μέλλον της επόμενης τελετής απονομής που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Φεβρουαρίου του 2021 και σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί.

«Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τοπίο. Ξέρουμε ότι θέλουμε να τιμήσουμε την κινηματογραφική τέχνη, αλλά δεν ξέρουμε ποια ακριβώς μορφή θα πάρει αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως, κατά την διάρκεια της καραντίνας λόγω κορωνοϊού, αναβλήθηκαν οι πρεμιέρες πολλών ταινιών. Η Ακαδημία, βέβαια, απέσυρε, προσωρινά, από τον κανονισμό της, την προυπόθεση να οι υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες να έχουν προβληθεί στους κινηματογράφου τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από το τέλος του έτους. Είναι, όμως, τόσες πολλές οι ανατροπές που έχουν φέρει τα πάνω κάτω τόσο στην κινηματογραφική βιομηχανία όσο και στον πιο λαμπρό θεσμό τους.