Ακόμη και αν δεν έχετε ακούσει να μιλούν για αυτό, σίγουρα σας έχει συμβεί ή το έχετε εφαρμόσει η ίδια. Σε απλά ελληνικά, το ghosting συμβαίνει όταν μετά από μερικά ραντεβού ή από ένα διάστημα έντονου φλερτ, εκείνος ή εκείνη ξαφνικά εξαφανίζεται. Το γεγονός ότι αυτή η πρακτική έχει ένα ολοδικό της όνομα, αποδεικνύει και το πόσο συνηθισμένη είναι. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να μας παρηγορήσει όταν συμβαίνει με κάποιον που μας άρεσε πολύ, ενώ είναι απολύτως λογικό να αναρωτιόμαστε τι έφταιξε, όπως αναφέρει το vita.

Γιατί εξαφανίστηκε;

Έχασε το ενδιαφέρον του

Δυστυχώς, για πολλούς ανθρώπους ο έρωτας πρέπει να ταυτίζεται πάντα με το δράμα, με το κυνηγητό και με την αμφιβολία. Έτσι, όταν μια αλληλεπίδραση κυλά ομαλά, τείνουν να βαριούνται. Φυσικά, είναι στο χέρι σας να δημιουργήσετε έναν αέρα μυστηρίου και να αναγκάσετε έναν πιθανό σύντροφο να σας κυνηγά, αν θέλετε όμως τη γνώμη μας, δεν πρόκειται για μια διαδικασία που αξίζει τον κόπο. Οι άνθρωποι δεν είμαστε θηράματα και δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούμε ως τέτοια. Αν πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να είστε υπερενθουσιώδης – ίσως ακόμη και λίγο φορτική – όταν κάποιος σας αρέσει πολύ, μπορείτε να αλλάξετε αυτή την τάση επενδύοντας περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και κρατώντας στο μυαλό σας ότι ο έρωτας είναι μια κατάσταση που συμπληρώνει υπέροχα τη ζωή μας, όχι όμως και κάτι που αρκεί από μόνο του για να είμαστε ευτυχισμένες.

Είναι φυγόπονος

Ίσως υπήρξε όντως κάτι που τον ενόχλησε, όμως δεν του αρέσουν και πολύ οι δύσκολες συζητήσεις. Ξέρετε κάτι; Δεν είναι ο μόνος. Μπορείτε να τον ρωτήσετε αν έχει συμβεί κάτι, όμως αν επιμείνει στην απουσία του από τα εισερχόμενά σας, δεν αξίζει να καταναλώσετε φαιά ουσία για να μαντέψετε τι τον πείραξε.
Δεν υπάρχει χημεία

Το παρατηρήσατε κι εσείς, όμως σκεφτήκατε ότι είναι ζήτημα αμηχανίας των πρώτων ραντεβού. Για ορισμένους ανθρώπους, όμως, η ερωτική χημεία είναι κάτι που είτε υπάρχει εξ αρχής, είτε δεν οικοδομείται ποτέ.

Βλέπει ότι δεν ενδιαφέρεστε πολύ

Η σιωπή από την άλλη άκρη του τσατ μπορεί να σας κίνησε την προσοχή, όμως πριν από αυτό ήσασταν αδιάφορη απέναντί του. Ίσως πραγματικά δεν σας άρεσε και τόσο – και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει απλώς και μόνο επειδή εξαφανίστηκε για μερικές μέρες ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να αλλάξει βάσει αυτού. Σε περίπτωση που απλώς προσπαθούσατε να τον κάνετε να σας κυνηγήσει, ίσως είναι μια καλή στιγμή να εγκαταλείψετε τις στρατηγικές.

Υπάρχει κάποια άλλη

Ίσως τα ξαναβρήκε με την πρώην του, ίσως απλώς έβγαινε και με κάποια άλλη στο διάστημα που γνωρίζεστε και τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν μεταξύ τους. Δεν πρόκειται για κάτι που πρέπει να πάρετε προσωπικά. Οι σχέσεις δεν είναι τρόπαια για να τα αντιμετωπίζουμε με λογικές ανταγωνισμού.

Δεν έχει και τόση σημασία

Βγαίνατε με κάποιον, σας άρεσε και για τους δικούς του λόγους – που όπως βλέπετε μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους – αποφάσισε ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την επικοινωνία σας. Είναι κατανοητό να σας ενοχλήσει, όμως στην πραγματικότητα δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα μάθετε ποτέ τι έχει συμβεί, οπότε δεν έχει νόημα να κουράζεστε.

Το κυριότερο που πρέπει να θυμάστε όταν βγαίνετε με κάποιον, είναι να είστε ο εαυτός σας, να μην ξεχνάτε τα υπόλοιπα πράγματα που σας γεμίζουν και να μην ανέχεστε πράγματα που σας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Από εκεί και πέρα, ο χαρακτήρας σας θα ταιριάζει σε κάποιους ανθρώπους και θα ενοχλεί κάποιους άλλους – και το αντίστροφο.