Ένα φαινόμενο που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, παρατηρήθηκε την φετινή άνοιξη στους περιφερειακούς δήμους του νομού, στον Ερύμανθο, στα Καλάβρυτα και στην Δυτική Αχαΐα.

Περιοχές που είναι κατά παράδοση οικιστικές, δηλαδή, έχουν περισσότερες εξοχικές κατοικίες, παρά μόνιμα σπίτια και θεωρούνται παραθεριστικά κέντρα, είχαν φέτος από τον μήνα Μάρτη ήδη κόσμο.

Βλέπετε δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι Πατρινοί που έχοντας μία εξοχική κατοικία σε μέρη του νομού, προνόησαν και έσπευσαν να πάνε σε αυτές, προτού καν απαγορευτεί η κυκλοφορία, όταν όμως είχε ήδη εμφανιστεί ο κορωνοϊός.

Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους που διαμένουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και που για λόγους κυρίως ασφάλειας προτίμησαν απευθείας να πάνε στο χωριό ή στο εξοχικό τους.

Κι από τότε ξέμειναν εκεί. Βλέπετε, φτάσαμε πλέον στο καλοκαίρι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γυρίσουν πίσω στην Πάτρα, κάνοντας έτσι παραθερισμό από τον Μάρτη έως και τον Σεπτέμβρη με Οκτώβρη.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν από τους τρεις αυτούς περιφερειακούς δήμους αρκετά χωριά φέτος την άνοιξη τόσο στα Καλάβρυτα και στον Ερύμανθο, όσο και στην Δυτική Αχαΐα, είχαν μεγαλύτερη κίνηση από ότι συνήθως εξαιτίας του κορωνοϊού.

Εγκαταλειμμένες εξοχικές κατοικίες πήραν και πάλι ζωή. Μάλιστα, οι ίδιοι εκτιμούν ότι τώρα που επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, έχοντας φτάσει πλέον στο καλοκαίρι θα υπάρξει μία ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στα μέρη τους.

Κυρίως από ηλικιωμένους που θα επιλέξουν να πάνε διακοπές ή για παραθερισμό, σε περιοχές με μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας όπου το σπίτια δεν είναι κοντά στο ένα στο άλλο και που φυσικά έχουμε να κάνουμε με ύπαιθρο και εξοχή.