Τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 αντιπροσωπεία μελών της συντονιστικής επιτροπής αγωνιστικής δράσης των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων Ρίου – Καστελοκάμπου –Παραλίας Προαστίου «Δροσιά» - Παραλίας Προαστίου «η Δράση», του εκπολιστικού συλλόγου Μποζαϊτίκων, Έσω και Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας, Αγίου Διονυσίου, Αγίου Παντελεήμονος και Αμπελοκήπων, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και σε ένα πολύ καλό κλίμα συζήτησαν  για τα τρέχοντα θέματα των περιοχών που οι σύλλογοι τους εκπροσωπούν.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρεται: «Συγκεκριμένα, παραδώσαμε ενημερωτικό υπόμνημα με αίτημα των κατοίκων για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Ρίον και τον Αγ.  Βασίλειο , ιδιαίτερα τώρα την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε ήδη.

Τονίσαμε ότι δυστυχώς για όλους μας η  διακοπή του προαστιακού τρένου (εξαιτίας των έργων που δεν που τελικά δεν φαίνεται να προχωρούν) επηρεάζει και πλήττει οικονομικά, κατοίκους και επιχειρηματίες των περιοχών αυτών, αλλά και τη συγκοινωνίας με το  Πανεπιστήμιο Πατρών .

Δευτερευόντως θέσαμε στον κ. Περιφερειάρχη την αναγκαιότητα σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της υπογειοποίησης της γραμμής του τρένου από το Ρίον και μετά μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας.

 Ο κ. Περιφερειάρχης ως προς το πρώτο θέμα μας διαβεβαίωσε ότι πράττει ήδη προσπάθεια αποκαταστάσεως της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου και αναμένουμε αποτελέσματα και ανακοινώσεις σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Για το δεύτερο θέμα επιφυλάχθηκε διότι δεν υπάρχει ανάλογη ενημέρωση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εμείς ως επιτροπή τον ευχαριστούμε για το χρόνο και το ενδιαφέρον του και προσβλέπουμε όπως πάντα σε αγαστή και δημιουργική συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για πολλά άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος».