Την Τετάρτη 20 Μαΐου οι αθλητές της Ακαδημίας μπάσκετ του Προμηθέα Πάτρας από 13 χρονών και άνω επιστρέφουν στα παρκέ του Promitheas Park για ατομικές προπονήσεις, ακολουθώντας επακριβώς τις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με την ασφαλή άσκηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έτσι, θα προηγηθεί προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος για αθλητές, προπονητές και το προσωπικό, ενώ θα εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες τόσο για την πρόσβαση στα γήπεδα του Promitheas Park (με ξεχωριστές εισόδους κι εξόδους για κάθε γήπεδο), όσο, βέβαια, και για την προπόνηση αυτή καθαυτή, όπου θα εξασφαλίζεται η επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο και η αποφυγή των επαφών, ενώ η χρήση μπάλας (όσες μπάλες χρησιμοποιούνται θα απολυμαίνονται μετά από κάθε προπόνηση) θα είναι αποκλειστικά ατομική και οι αθλητές δεν θ’ αλλάζουν πάσες, ούτε θα χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.

Τα τμήματα που ξεκινούν προπονήσεις είναι αυτά των Εφήβων (γεν. 2002-03), Παίδων (2004), Παμπαίδων (2005) Μίνι (2006-07), Γυναικείο-Νεανίδων (2002-03), Κορασίδων (2004-05) και Γυναικείου Μίνι (2006-07) σύμφωνα με το πρόγραμμα προπονήσεων που ισχύει από την έναρξη αυτής της αγωνιστικής χρονιάς.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου έχουν ενημερωθεί σχετικά και ανυπομονούν για την επιστροφή τους στις προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Προμηθέα μετά από 2.5 μήνες.