Προβληματισμός επικρατεί στους επιχειρηματίες της εστίασης σχετικά με το επερχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τους. Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο σεφ ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, σημείωσε πως οι καινούργιοι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων, δε θα είναι εύκολοι ούτε για τους καταναλωτές ούτε για τους καταστηματάρχες, όπως αναφέρει το zappit.

Τόνισε πως η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη το καλοκαίρι, που μέχρι πρότινος έβγαιναν μεγάλες παρέες στα μαγαζιά, ενώ από εδώ και πέρα θα επιτρέπονται λιγοστά άτομα. Ο σεφ σημείωσε πως πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης σκέφτονται να μην υπακούσουν στα νέα μέτρα λόγω κόστους, ενώ άλλοι θα αυξήσουν τις τιμές των υπηρεσιών τους.

«Είναι λίγο δύσκολο και εμπορικά και οικονομικά. Είναι μια αλυσίδα. Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά από την άλλη όλες οι παραλίες είναι γεμάτες. Σαν άνθρωποι ξεχνάμε εκείνη την ώρα τη μπορεί να μας συμβεί. Στη δική μου περίπτωση, όπως και όλα τα ζαχαροπλαστεία, το καλοκαίρι πέφτει ο τζίρος γιατί δεν είναι η εποχή.

Το θέμα είναι ότι εγώ και άλλοι συνάδελφοι δουλεύουν με πάρτι, με γάμους, με γενέθλια τα οποία δε θα γίνουν. Τιμές δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Παρλιάρος.