Ο επίσημος απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε σχεδόν τις 43.000, υπογραμμίζοντας το στάτους της χώρας ως της πλέον πληγείσας στην Ευρώπη.

Κάτι που θέτει περισσότερα ερωτήματα για τη διαχείριση της κρίσης από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Τα νέα επίσημα στοιχεία για την Αγγλία και την Ουαλία ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε τουλάχιστον 42.990, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα από τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τους πρόσφατους θανάτους σε νοσοκομεία στην Αγγλία.

Επίσημα στοιχεία για θανάτους από κορωνοϊό

Τα σημερινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σκιαγραφούν επίσης μια ζοφερή εικόνα για τα γηροκομεία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον 317.700 θανάτους παγκοσμίως.

Οι θάνατοι σε γηροκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τις 10.000 στις 8 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά. Αν και οι διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού καθιστούν δύσκολη τη σύγκριση με άλλες χώρες, οι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως η Βρετανία είναι ανάμεσα στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.