Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ελεύθερες μετακινήσεις ανά νομό, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προχώρησε στην αύξηση των δρομολογίων του, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει μέσα στο επόμενο διάστημα έστω και μία μικρή ανάκαμψη μετά την καθίζηση που του επέφερε η καραντίνα.

Τα μηνύματα που υπήρξαν από την πρώτη μέρα της απελευθέρωσης της μετακίνησης ήταν θετικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε πληρότητα, έστω και στο 50% των λεωφορείων του.

Υπήρξε όμως μία κίνηση που σχεδόν είχαν ξεχάσει οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε κυρίως η γραμμή του Πάτρα – Αθήνα, με 10 λεωφορεία να ταξιδεύουν προς την πρωτεύουσα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι υπήρξε και ένα απροσδόκητο ενδιαφέρον για την συμπρωτεύουσα, κάτι που ανάγκασε τους ανθρώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να αυξήσουν τα δρομολόγια προς τον συγκεκριμένο προορισμό.

Σταδιακά θα αυξάνονται τα δρομολόγια προς κάθε πόλη. Ήδη αυξήθηκαν τα δρομολόγια προς Πύργο, Καλαμάτα, Ιωάννινα και Λαμία, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ελπίζουν ότι η αύξηση αυτή θα συνδυαστεί με την αντίστοιχη προσέλευση του επιβατικού κοινού.

Πάντως, με βάση τους κανόνες που έχουν θεσπίσει, τα λεωφορεία έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν με μόλις το 50% της πληρότητας τους έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ο βασικός αυτός κανόνας σε συνθήκες κορωνοϊού και πανδημίας θα ισχύει έως τις 31 του Μάη, οπότε και θα επανεξεταστεί, ανάλογα με την πορεία του ιού.

Σίγουρα, ωστόσο, αποτελεί από μόνος του μία σημαντική ζημία για τα έσοδα του υπεραστικού ΚΤΕΛ που εξακολουθεί ασφαλώς να βρίσκεται σε δύσκολη φάση.

Σημειώνουμε ότι η χρήση της μάσκας από οδηγούς και επιβάτες είναι υποχρεωτική.