Μπορεί η θερμοκρασία να πέφτει από σήμερα και μετά, όμως, ο Μάης πρόλαβε και έκανε το ρεκόρ του.

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή όπου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 35 βαθμούς έσπασε ένα ρεκόρ χρόνων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη θερμοκρασία για την εποχή, από όλες όσες έχουν καταγραφεί από το 1955 και μετά!

Το θέμα ερεύνησε με ένα μοναδικό τρόπο ο Νικόλας Σερέτης που σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής, τονίζοντας ότι η Κυριακή, ήταν μία ιστορική μέρα.

«Ο Μάιος των ρεκόρ φέτος για όλη την χώρα. Σε παρόμοια μονοπάτια βάδισε και ο νομός Αχαΐας με τις μέγιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδιωτών, τύπου DAVIS, να ξεπερνούν κατά 10-15oC την μέση κλιματική τιμή.

Να σημειωθεί ότι η απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία που είχε σημειωθεί από αρχής καταγραφής μετεωρολογικών δεδομένων στην περιοχή (1955 - Σταθμοί ΕΜΥ σε Πάτρα και Άραξο) ήταν οι 35oC μέχρι την χθεσινή ημέρα.

Όπως φαίνεται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στα ημιορεινά – ορεινά τμήματα, ενώ οι εικονιζόμενες τιμές αποτελούν και ρεκόρ απόλυτης μέγιστης θερμοκρασίας για τον μήνα Μάιο από αρχής λειτουργίας των εν λόγω σταθμών».