Μικρή περαιτέρω υποχώρηση του κύματος ζέστης. Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια. Κατά τόπους αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα..

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 19 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τις θερμές ώρες της ημέρα στη Βόρεια Ελλάδα οι νεφώσεις τοπικά θα πυκνώσουν και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από10 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 37, στη Θεσσαλία από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36 με 37 βαθμούς ενώ στη Ρόδο οι μέγιστες ενδέχεται να αγγίξουν τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και αυξημένες κατά περιόδους συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 31 βαθμούς.