Η Ισπανία σκοπεύει να ανοίξει και πάλι τα σύνορα σε επισκέπτες γύρω στα τέλη Ιουνίου καθώς προχωρά στην άρση του lockdown, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, σε μια αναγκαία ώθηση για τον τουριστικό κλάδο που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία.

Η Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα αιφνιδίασε τους εταίρους της στην ΕΕ επιβάλλοντας καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους επισκέπτες από το εξωτερικό και ουσιαστικά διατηρώντας κλειστά τα σύνορα, λέγοντας πως αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να μην εισαχθεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα.

Ωστόσο η κίνηση επρόκειτο να είναι προσωρινή και ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος δήλωσε ότι θα αρθεί σταδιακά παράλληλα με το να επιτραπούν τα ταξίδια εντός της Ισπανίας, της οποίας οι διάφορες περιοχές χαλαρώνουν τους περιορισμούς σε διαφορετικές φάσεις.

«Μόλις οι Ισπανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες επαρχίες, οι ξένοι θα μπορούν να έρθουν στην Ισπανία», δήλωσε ο υπουργός στο δίκτυο TVE.

«Από τα τέλη Ιουνίου, θα ξεκινήσουμε την τουριστική δραστηριότητα, ελπίζω», δήλωσε. «Πρέπει να καταστήσουμε την Ισπανία ελκυστική χώρα από άποψη υγείας». Οπως επισημαίνεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τουρισμός αντιστοιχεί σε πάνω από το 12% του ισπανικού ΑΕΠ.