Μόλις μια γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται από κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με την κατάσταση της υγείας της να έχει βελτιωθεί και την ίδια να αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στα επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ στην κλινική με τα ύποπτα κρούσματα έχουν νοσηλευτεί άτομα που έχουν εμφανίσει λοίμωξη αναπνευστικού, όμως, στα τεστ που τους έγιναν ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Όλα τα ύποπτα κρούσματα που έχουν εξεταστεί τον τελευταίο μήνα είναι αρνητικά, γεγονός που δείχνει ότι η πορεία του κορωνοϊού είναι σταθερά φθίνουσα. Αρνητικά είναι και τα τεστ που έχουν γίνει από τους μαζικούς ελέγχους.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 201 τεστ κορωνοϊού που έγιναν από τις κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ και που εξέτασε το εργαστήριο αναφοράς που στεγάζεται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, τα 70 δείγματα αφορούσαν το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και 57 το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο.

Επιπλέον αρνητικά ήταν και άλλα 74 δείγματα από νοσοκομεία που εξέτασε το εργαστήριο. Πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν η πορεία του κορωνοϊού επηρεάστηκε από την άρση της καραντίνας, το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τη λειτουργία των σχολείων, των εκκλησιών και όλα τα σχετικά που μας επανέφεραν σταδιακά στην καθημερινότητά μας.