Χωρίς συγκοινωνία έχουν μείνει οι κάτοικοι του Ρίου από την στιγμή που τα δρομολόγια του Προαστιακού σταμάτησαν και κάνουν την απόσταση Αγυιά – Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής η παύση των δρομολογίων του Προαστιακού τους έχει κόψει τα πόδια, ειδικότερα σε όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να μετακινούνται στο κέντρο της Πάτρας.

Η παύση των δρομολογίων του Προαστιακού στην περιοχή του Ρίου ήρθε για να συνδυαστεί και με τη μείωση των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, σε μία γραμμή που στηριζόταν κυρίως στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι όμως πλέον δεν υπάρχουν.

Το γεγονός αυτό έχει φέρει την πολυκοσμία στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ προς το Ρίο, με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να σημαίνει.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Ρίου ζητούν να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του Προαστιακού, καθώς το τρενάκι ήταν αυτό που διευκόλυνε τη ζωή τους και τους είχε δώσει μια λύση όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούσε.  

Πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι που το Ρίο συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο για μπάνια και γενικότερα για μετακινήσεις.

Όπως υποστηρίζουν στις επαφές που είχαν κάνει τόσο με το δήμο, όσο και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, δεν βρήκαν ανταπόκριση στο πρόβλημα τους.

Αυτό που φοβούνται πάντως οι κάτοικοι της περιοχής είναι ότι η κατάσταση αυτή με την έλευση του σύγχρονου τρένου (όπως και να έρθει αυτό) και την αντικατάσταση του Προαστιακού με αυτό, έστω και αν του δοθεί ένας περιαστικός χαρακτήρας, θα γίνει μόνιμη.

Το τρενάκι θα βγει από τις ζωές τους γιατί πόσα δρομολόγια θα κάνει από την Αθήνα το σύγχρονο τρένο αναρωτιούνται. Αυτό που ζητούν έτσι είναι να βρεθεί ένας τρόπος για μπορέσει και πάλι ο Προαστιακός να συνεχίσει να υπάρχει στις ζωές τους.

Άλλωστε, είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τις μετακινήσεις τους, αλλά και τις επιχειρήσεις της περιοχής που παίρνουν ζωή (ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες), με τον Προαστιακό.