Ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού στο λιμάνι της Ναυπάκτου το βράδυ της Κυριακής, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην μικρή κοινωνία της πόλης.

Το παιδί ανέβηκε στις πολεμίστρες για να πηδήξει στην θάλασσα (οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για το λαμπάκι αλλά ήταν λανθασμένες). Οι φίλοι του μας μετέφεραν πως δεν είχε σχετική εμπειρία και δεν είχε πηδήξει ποτέ από εκεί.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες συγγενικού του προσώπου, δεν ανέβηκε εκεί για να πηδήξει αλλά περισσότερο για να κάνει πλάκα στους φίλους του. Ένα λάθος όμως ήταν αρκετό για να πέσει από εκεί, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο τσιμέντο και να πέσει στην θάλασσα σε λιπόθυμη κατάσταση.

Δύο παιδιά έτρεξαν και του έσωσαν την ζωή, αφού τον πρόλαβαν από πνιγμό γυρίζοντάς του το κεφάλι ώστε να παίρνει αέρα.

Το παιδί έβγαλε έξω η πυροσβεστική και μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τος πρώτες πληροφορίες, έχει τις αισθήσεις του, αλλά δεν νιώθει καθόλου τα πόδια του. Η μέση του φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό.

Νεότερες πληροφορίες λένε πως το παιδί είναι αρκετά καλύτερα και έχει πλέον τις αισθήσεις στα πόδια του.


Έκανε βουτιά από το φάρο και τραυματίστηκε πέφτοντας στο τσιμέντο.


Έκανε βουτιά από το φάρο και τραυματίστηκε πέφτοντας στο τσιμέντο.


Ατύχημα με νεαρό από τον Φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Μητέρα παιδιού: "Ευχαριστώ τον Θεό που τον άφησε να ζήσει"

Ταραγμένη από το χθεσινό συμβάν αλλά ανακουφισμένη από την θετική εξέλιξη της υπόθεσης του παιδιού που πήδηξε από τον Φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου και χτύπησε, εμφανίστηκε σήμερα το πρωΐ η μητέρα του.

Ο νεαρός χθες βράδυ, γλίτωσε κυριολεκτικά από θαύμα, αφού έπεσε και χτύπησε στο τσιμέντο κάτωαπό τον Φάρο, εκεί όπου συνήθως κάνουν κατά καιρούς βουτιές στην θάλασσα ορισμένοι.

Το παιδί δεν ανέβηκε πραγματικά να πηδήξει στην θάλασσα, αλλά περισσότερο για πλάκα, μετά μάλιστα από στοίχημα που έβαλε με φίλους του, όπως μας αποκάλυψε κολλητός του.

Η μητέρα του νεαρού πριν λίγο, κοινοποίησε το άρθρο του npress για το θέμα, ευχαριστώντας τον απλό κόσμο για την συμπαράσταση, λέγοντας όμως: «Ελπίζω να είναι το τελευταίο παιδί που κάνει αυτό το λάθος». Άφησε όμως αιχμές για τις αρχές που απουσίαζαν όπως τονίζει.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση του απλού κόσμου  και μόνο αυτό!!!!Οι αρχές ΑΠΏΝ!!!!ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΣΩ ΤΟΝ ΘΕΌ ΠΟΥ ΤΟΝ ΆΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΕΛΠΊΖΩ να είναι το τελευταίο παιδί που το κάνει αυτό το λάθος..
Λίγο προσοχή ζητείται από τις αρχές της πόλης….

Επίσης, ανεβάζοντας την εικόνα με το παιδί της στην άκρη του Φάρου, γράφει: «Αυτό το παιδί δεν το είδε κανείς?Το λιμάνι ήταν γεμάτο από κόσμο…»

Πηγή: npress.gr, nafpaktianews.gr

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου από στέλεχος της Υπηρεσίας, για τραυματισμό ανθρώπου στη χερσαία ζώνη λιμένα Κάστρου Ναυπάκτου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω τραυματίστηκε μετά από πτώση από τις επάλξεις του Κάστρου λιμένα Ναυπάκτου,καταλήγοντας στη θάλασσα.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'', για περαιτέρω νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.