Τη δική του απάντηση στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εκκλησιών, για πρώτη μέρα σήμερα από την επιβολή καραντίνας για τον κορωνοϊό και έδωσε την απάντησή του στον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας. Άνοιξαν και πάλι οι Εκκλησίες μας. Αυτή τη μέρα κανένας κήρυκας του μίσους και της αμάθειας δεν μπορεί να τη χαλάσει» έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Όσοι μεγαλώσαμε με αρχές και αξίες, με την Πίστη μας να μας κατευθύνει και να μας οδηγεί, μάθαμε ν’ αγαπάμε και να συγχωρούμε. Όχι να μισούμε».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Μαζί με το κείμενό του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρέθετε και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία αναφέρεται ρητά πως ένα μητροπολίτης δεν έχει την εξουσία να αφορίσει κάποιον Πιστό. «Η Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απαντάει σε όλα...» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα το πρωί, την ώρα του ανυπόστατου Μεγάλου Αφορισμού, επισκέφθηκα τον ΙΝ της ενορίας μου τον Άγιο Γεώργιο Καρέα και άναψα ένα κερί προσευχόμενος για την ψυχή εκείνων που με πρόσχημα την Χριστιανοσύνη μας κηρύσσουν το μίσος» τόνισε ο επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς.