Το έργο στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ θα προχωρήσει είτε με τον ίδιο ανάδοχο, είτε με τον επόμενο που ακολουθεί, στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς είναι κάθετος ως προς αυτό το ζήτημα και τονίζει ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να χαθεί το έργο, ακόμα και αν τελικά ο ανάδοχος προχωρήσει σε διάλυση της σύμβασης, όπως φέρεται ότι προτίθεται να κάνει.

Το θέμα αποκάλυψε το patrasevents.gr. O εργολάβος (ή καλύτερα η εργολάβος γιατί είναι γυναίκα), καλείται να απαντήσει στην επιστολή που της απέστειλε η αρμόδια αντιδημαρχία για το αν τελικά προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με βάση τους όρους της σύμβασης.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα κύρια αίτια που ο εργολάβος έχει εκφράσει αυτές τις προθέσεις του, δείχνοντας ότι υπάρχει ένα θέμα, έχει να κάνει με κάποιες επιπλέον οικονομικές απολαβές που ζητά, αλλά και τις εργασίες που είναι να γίνουν στη σκεπή του κτιριακού συγκροτήματος, ένα μέρος της οποίας έχει αμίαντο.

Αρχικά τις αναλάμβανε, πλέον δεν τις αναλαμβάνει, κάτι που από την πλευρά του ο δήμος δεν δέχεται. Η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών χρησιμοποιείται προφανώς από τον εργολάβο ως ένα επιπλέον επιχείρημα για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτά που ζητάει.

Οπότε αν τελικά ο ανάδοχος προχωρήσει στη διάλυση της σύμβασης, η καθυστέρηση των εργασιών εξαιτίας της παραμονής των καρναβαλιστών στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, θα είναι απλά μία δικαιολογία, η ουσία θα βρίσκεται αλλού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κορδά, η εκκένωση του χώρου από τους καρναβαλιστές έπρεπε να γίνει γιατί χωρίς αυτή θα υπήρχε ένα επιπλέον αβαντάζ για τον εργολάβο σε αυτά που ζητάει.

Πάντως, η ουσία δεν αλλάζει. Το έργο που έχει να κάνει με την ανακαίνιση – αναδιαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία ενός πολυχώρου – πολιτιστικού κέντρου, θα γίνει έστω και με κάποια καθυστέρηση, σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο.

«Θα γίνει είτε με αυτόν τον ανάδοχο, είτε με τον δεύτερο που ακολουθεί…».