Ήταν καιρός να ανοίξουν τα μαγαζιά εστίασης, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο κόσμος δεν μπορεί να μείνει άλλο μέσα, έχοντας περάσει την πιο πρωτόγνωρη άνοιξη της ζωής του, έγκλειστος.

Η θερμοκρασία πλέον έχει μπει σε ρυθμούς καλοκαιριού, η άνοιξη έμεινε πίσω και από τη στιγμή που η πορεία του κορωνοϊού είναι αρκετά καλή στη χώρα μας, ο κόσμος δεν κρατιέται σπίτι.

Γιατί μη νομίζετε. Παρόμοια υπαίθρια πάρτι που βλέπουμε κάθε βράδυ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με συνωστισμός και συναθροίσεις, γίνονται και στην Πάτρα. Μπορεί όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, σαν και αυτά που είδαμε στην Κυψέλη και στην Αγία Παρασκευή ή στο Βόλο, αλλά γίνονται.

Το patrasevents.gr ήδη έχει ασχοληθεί με τις συγκεντρώσεις που γίνονται κάθε απόγευμα από τις 7 και μετά στις σκάλες της Αγίου Νικολάου από νεαρούς. Οι συγκεντρώσεις αυτές κρατούν ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

Όμως δεν είναι μόνο οι σκάλες της Αγίου Νικολάου. Υπαίθρια άτυπα πάρτι ή συγκεντρώσεις (πείτε τα όπως θέλετε) γίνονταν την τελευταία εβδομάδα, από τη στιγμή που ανέβηκε η θερμοκρασία και σε άλλες σημεία της Πάτρας.


Στην Πλαζ για παράδειγμα ή στο Θεατράκι, κοντά στην Ηρώων Πολυτεχνείου με τον κόσμο να κάθεται στους εξωτερικούς χώρους των κλειστών μαγαζιών. Εικόνες συγκεντρώσεων κόσμου παρατηρήθηκαν και στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Προσοχή: Δεν κατηγορούμε φυσικά τον κόσμο για τις συγκεντρώσεις αυτές που μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο σαν και αυτή που πέρασε, έχει ανάγκη να βγει.

Απλά τονίζουμε ότι τα καταστήματα εστίασης έπρεπε να ανοίξουν. Πλέον τα πράγματα θα είναι πιο ασφαλή για τη δημόσια υγεία και κόσμος στα μαγαζιά θα βγαίνει συντεταγμένα και όχι άναρχα, χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος.