Υλικά συνταγής για πατάτες φούρνου
- 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου
- Ξεκινάμε τη συνταή μας ανακατεύουντας σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, με το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Προσοχή: Μην ανακατεύετε τις πατάτες γιατί θα διαλυθούν.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες απλά τις βγάζουμε από το νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να παγώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει ένα αλουμινόχαρτο απλώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το μείγμα μας με τη μαγιονέζα και τα μυρωδικά.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Πηγή: iefimerida.gr