Υλικά συνταγής για πατάτες φούρνου

  • 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου

  • Ξεκινάμε τη συνταή μας ανακατεύουντας σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, με το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Προσοχή: Μην ανακατεύετε τις πατάτες γιατί θα διαλυθούν.
  • Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες απλά τις βγάζουμε από το νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να παγώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει ένα αλουμινόχαρτο απλώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το μείγμα μας με τη μαγιονέζα και τα μυρωδικά.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Πηγή: iefimerida.gr