Την απόρριψη του συνόλου των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, μέσω των συνηγόρων τους, ζήτησε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας τονίζοντας ότι δεν ακούσθηκαν αλήθειες στη δικαστική αίθουσα.

Η ίδια έκανε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης των κατηγορουμένων μέχρι το τέλος ενώ μίλησε για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. «Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» είπε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της μέλη του ακροατηρίου την χειροκρότησαν, με την πρόεδρο τους ζητεί να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Να σημειωθεί, πως περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της, ενώ η εισαγγελέας ανέπτυσσε την πρότασή της.