«Κάναμε λάθος», με αυτή του τη φράση ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντά στην κριτική για τον χθεσινό συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας.

Με ένα μικρό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγεί, μεταξύ άλλων, τι ακριβώς έγινε, λέγοντας ότι δεν έγιναν εγκαίνια και πως ο ίδιος έμεινε εκεί για λίγα λεπτά.

«Σύμβολο ασιοδοξίας» χαρακτήρισε τη νέα πλατεία Ομονοίας τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Το δικό μας στοίχημα είναι να το προστατεύσουμε» πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Απαντώντας στην κριτική για συνωστισμό ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «εμείς την είχαμε από τον Μάρτιο έτοιμη την πλατεία αλλά δεν την ανοίγαμε λόγω κορωνοϊού»

«Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι» πρόσθεσε..

Επιπλέον, όπως είπε, «εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά, για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις».

«Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο. Εύχομαι να είναι τόπος ευχάριστου συνωστισμού στο μέλλον»..

Την ίδια ώρα όμως, «αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και να μην διαφυλάσσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.