Οι προπονητές μπάσκετ είναι μία από τις νέες κατηγορίες που εντάχθηκαν στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση εδώ και καιρό, για την στήριξη όλων όσων επλήγησαν οικονομικά από τον κορωνοϊό.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, υπό τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Γιαννάκη, έκανε συντονισμένες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα και κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδο των προπονητών μπάσκετ στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτό που απομένει είναι η δημοσίευση της συγκεκριμένης τροποποίησης στο ΦΕΚ, προκειμένου ακολούθως να είναι εφικτό για όλους όσοι είναι δικαιούχοι να ενταχθούν στην πλατφόρμα και να λάβουν το ποσό των 800€.

H -υπό δημοσίευση στο ΦΕΚ- Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά για τις νέες κατηγορίες που εντάσσονται στην καταβολή των 800€:

Προπονητές καλαθοσφαίρισης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ενεργών μελών σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ), με εξαίρεση όσους εξ αυτών είναι:

ι) δικαιούχοι και έλαβαν το επίδομα τακτικής ανεργίας ή βοήθημα αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων - ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ - τ. Ο.Α.Ε. εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι 30/4/2020,

ιι) δικαιούχοι των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου όγδοου της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α' 68), όπως ισχύει, για τους ελεύθερους/επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α' 85) όπως ισχύει,

ιιι) δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης - αποζημίωσης ειδικού σκοπού της αριθμ. οι. 16604/3224/27-4-2020 (Β' 1629).