Χαμός γίνεται με τις παραγγελίες πλέξιγλας τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των καταστημάτων, σε συνθήκες κορωνοϊού.

Αν η αρχή έγινε με τις παραγγελίες που δέχονταν τα καταστήματα με υαλοπίνακες και τζάμια ή τα εργοστάσια πλαστικών, από τους εμπόρους, όταν ξεκινούσαν τις προετοιμασίες τους για τα μαγαζιά τους, το όλο θέμα έχει κορυφωθεί με την εστίαση.

Τα μέτρα ασφαλείας για την εστίαση θα πρέπει να είναι ακόμα περισσότερα, σύμφωνα με τους κανόνες των ειδικών, ενώ η διαμόρφωση των μαγαζιών θα είναι στην συλλογιστική των αποστάσεων.

Έτσι αρκετοί επαγγελματίες της εστίασης έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες πλέξιγκλας για την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων που είναι να τους παραχωρηθούν, περιμένοντας βέβαια τις σχετικές οδηγίες από τους ειδικούς, αλλά και το πρωτόκολλο υγιεινής.

Το πλέξιγκλας φαίνεται ότι θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της διαμόρφωσης και των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, όταν αυτοί ανοίξουν και τους δοθεί το πράσινο φως για να λειτουργήσουν (άγνωστο πότε ακόμα).

Όμως οι παραγγελίες που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι καταστηματάρχες υαλοπινάκων και τζαμιών, δεν προέρχονται μόνο από το εμπόριο ή από την εστίαση.

Αυτού του τύπου οι κατασκευές που κρατούν στην ουσία της αποστάσεις ασφαλείας θα είναι σίγουρα απαραίτητες και για τα ξενοδοχεία τους εσωτερικούς τους χώρους.

Οι ξενοδόχοι περιμένουν και αυτοί με την σειρά τους κανόνες και το πρωτόκολλο υγιεινής, όμως, έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετές παραγγελίες πλέξιγκλας, ξέροντας ότι οι μέρες τρέχουν και ότι ο κλάδος τους ανοίγει στις 1 Ιουνίου (για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν 12 μήνες τον χρόνο).

Ο κανόνας του πλέξιγκλας ισχύει στις νέες συνθήκες και για τα γραφεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες. Οπότε αυτές τις μέρες οι «τζαμάδες» τρέχουν και δεν φτάνουν.

Οι επαγγελματίες του κλάδου μιλούν για μια άνευ προηγουμένου ζήτηση, μία αύξηση της δουλειάς τους που ξεπερνά το 50% σε σύγκριση με άλλους μήνες και ότι αναγκάζονται να εργάζονται έως και τα Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προλάβουν τις παραγγελίες.