Μπορεί τόσο ο τουρισμός, όσο και ο κατασκευαστικός κλάδος να χτυπιούνται αλύπητα από την κρίση του κορωνοϊού, όμως, η ζωή συνεχίζεται και από τη στιγμή που συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Το νεοκλασικό που ανασκευάζεται στον πεζόδρομο της Παντανάσσης (μεταξύ της Μαιζώνος και της Κορίνθου, στο πάνω μέρος, στη δεξιά πλευρά) είναι μια απόδειξη της παραπάνω διαπίστωσης.

Οι εργασίες που γίνονται εν μέσω πανδημίας στο νεοκλασικό αυτό που ήταν σχεδόν εγκαταλειμμένο, σίγουρα προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr ο λόγος της ανακατασκευής του νεοκλασικού αυτού κτιρίου έχει να κάνει με το τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα.

Εκεί θα φτιαχτεί ένα σύγχρονο boutique-hotel με περίπου έξι δωμάτια τα οποία θα περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις για τους πελάτες – επισκέπτες τους.

Ο τύπος αυτός των ξενοδοχείων boutique-hotel έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, σε όλα τα τουριστικά μέρη που έχουν αποκτήσει μία δυναμική και θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους στον ξενοδοχειακό τομέα.

Ο διακριτικός αυτός τίτλος οφείλει ένα μέρος της δυναμικής του και στα προγράμματα χορήγησης που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για να αναδείξει τα μικρού μεγέθους ξενοδοχειακά καταλύματα και τη μοναδική φιλοξενία που παρέχουν, διαθέτοντας ένα ποιοτικό προϊόν τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και υπηρεσιών.

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένα ξενοδοχείο boutique hotel είναι το μικρό μέγεθος του καταλύματος (μέχρι 60 δωμάτια το ανώτερο) οι αναβαθμισμένες παροχές και υπηρεσίες σε καταλύματα κατηγορίας 3, 4 και 5 αστέρων καθώς κι ένα ιδιαίτερο concept σχεδιασμού, που υποστηρίζεται από την αρχιτεκτονική του κτιρίου, τη διακόσμηση και όλες τις πτυχές της λειτουργίας του καταλύματος.  

Όλα αυτά τα στοιχεία που καθιστούν ένα κατάλυμα μοναδικό υπάρχουν στο συγκεκριμένο νεοκλασικό της Παντανάσσης, ενώ η μελέτη για το έργο περιλαμβάνει δωμάτια πολυτελείας που θα απευθύνονται σε υψηλού επιπέδου ποιότητας επισκεπτών.


Το προφίλ του επενδυτή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πίσω από το όλο εγχείρημα, βρίσκεται ομογενής πολιτικός μηχανικός, που έχει άμεση σχέση με την Πάτρα και ο οποίος εργαζόταν για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό στο κατασκευαστικό τομέα.

Αποφάσισε έτσι να επενδύσει στον τουριστικό κλάδο και στην Πάτρα, φτιάχνοντας ένα ξενοδοχείο πρωτοποριακό και ανακαινίζοντας το κτίριο που σίγουρα θα αλλάξει την αισθητική της Παντανάσσης.

Γίνονται λοιπόν και όμορφα πράγματα στην πόλη μας, παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά και την πτώση που υπάρχει στον επιχειρηματικό και στον επενδυτικό τομέα. Κι αυτό δίνει ελπίδα.