Στο δικαστήριο εκ νέου οδηγείται σήμερα ο 23χρονος Η.Χ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της 21χρονης αδελφής του.

Η αστυνομία προτίθεται να καταθέσει νέα στοιχεία για να εξασφαλίσει την ανανέωση της προφυλάκισης, καθώς η θεωρία του ατυχήματος που προβάλλει ο 23χρονος αποδομείται και η θέση του επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο.

Τι είχε υποστηρίξει ο 23χρονος
Ο 23χρονος είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της αδελφής του ήταν ατύχημα, από την εκπυρσοκρότηση του στρατιωτικού του όπλου την ώρα που το καθάριζε. Η σφαίρα από το αυτόματο G3 βρήκε την αδελφή του στο κεφάλι μέσα στο σπίτι.

“Είχα κόψει τα φρένα του αυτοκινήτου της”
Ο 23χρονος ομολόγησε στους ανακριτές πως είχε κόψει και τα μπροστινά φρένα του αυτοκινήτου της αδελφής του για να την εκδικηθεί επειδή εκείνη του είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πειράξει τα πίσω φρένα και δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την αδελφή του.

Διαπιστώθηκε ότι όντως τα λάστιχα του δικού του αυτοκινήτου είχαν ξεφουσκωθεί την ημέρα της τραγωδίας στο πατρικό σπίτι τους στο χωριό Κλαυδιά κοντά στη Λάρνακα.

Επίσης ο 23χρονος ο οποίος αρχικώς είχε ισχυριστεί ότι καθάριζε το στρατιωτικό του όπλο μετά από άσκηση βολής εφέδρων, σε νέα κατάθεση παραδέχθηκε ότι όντως δεν είχε πάει σε άσκηση. Είπε πως είχε προβάλλει αυτή τη δικαιολογία γιατί φοβήθηκε όταν είδε την αδελφή του νεκρή. Μάλιστα την ίδια δικαιολογία είχε πει και στην μητέρα του την ίδια μέρα το πρωί ώστε να αποφύγει να πάει στη δουλειά στη κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε η οικογένεια.

Ο ισχυρισμός του, ότι πήγε για βολή στη μονάδα του καταρρίφθηκε από την πρώτη στιγμή από τον διοικητή της μονάδας όπου υπηρετεί ως έφεδρος, αφού λόγω του κοροναϊού έχουν ματαιωθεί όλες οι ασκήσεις εφέδρων