Μοναδική ήταν η ανταπόκριση των εικαστικών δημιουργών στο ανοιχτό κάλεσμα του που τους απηύθυνε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων  για συμμετοχή στη διαδικτυακή – ψηφιακή εικαστική έκθεση που προτίθεται να διοργανώσει.

Σαράντα πέντε άνθρωποι των εικαστικών  με 130 έργα  δήλωσαν συμμετοχή. Ένα ευχαριστώ οφείλει ωστόσο ο Πολιτιστικός Οργανισμός – εκτός από τους συμμετέχοντες - και στους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν. 

Το κάλεσμα είχε απευθυνθεί  σε εικαστικούς καλλιτέχνες – μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και Εκπαιδευτικούς Τέχνης, που είτε κατάγονται από την Πάτρα, είτε ζουν στην Πάτρα.

Σκοπός του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι τα έργα την επόμενη εβδομάδα να φιλοξενηθούν (αναρτηθούν) στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού και της Δημοτικής Πινακοθήκης . Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Οργανισμού, να βρίσκεται δίπλα στο λαό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από την πανδημία, αποσκοπώντας να δώσει  μία νότα αισιοδοξίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την καλλιτεχνική παραγωγή της πόλης μας.


Στο Διοικητικό Συμβούλιο και την γνωμοδοτική Επιτροπή του Πολιτιστικού Οργανισμού θα τεθεί προς συζήτηση η λήψη σχετικής απόφασης, προκειμένου εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες  με την εξέλιξη της πανδημίας, η έκθεση να  φιλοξενηθεί σε χώρο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, προκειμένου το κοινό να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα έργα και στην πραγματική τους διάσταση.

Με αφορμή την ανταπόκριση των εικαστικών δημιουργών στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Οργανισμού, η πρόεδρος Κατερίνα Γεροπαναγιώτη επεσήμανε ότι «…μέσα από την συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη έκθεση οι εικαστικοί καλλιτέχνες, συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται να μην νιώσει κανείς μόνος του καθώς και στην έκφραση της αλληλεγγύης σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στους εργαζόμενους σε όλους εκείνους τους κλάδους που παραμένουν ανοιχτοί αυτό το διάστημα συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού μας…»