NEWS | 2: Ειδήσεις - 17: Κόσμος

Η Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown

Wed, 13 May 2020 03:18:00 +0300 03:18 Patras Events logo

Τα πέντε στάδια

Η Βόρεια Ιρλανδία παρουσίασε έναν οδικό χάρτη πέντε σταδίων για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που θα ομοιάζει με εκείνον της Ιρλανδίας, αλλά χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν διαφορετικά τμήματα του νησιού να άρουν την καραντίνα σε διαφορετικές περιόδους.

Μετά τη δημοσιοποίηση από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον του σχεδίου επανόδου του Ηνωμένου Βασιλείου στην κανονικότητα, η Αγγλία, η Σκοτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία αποφάσισαν να προχωρήσουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις από εκείνη της Αγγλίας.

Όπως οι ηγέτες της Σκοτίας και της Ουαλίας, έτσι και η κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι η χρονική στιγμή αυτή δεν είναι η κατάλληλη για την άρση της καραντίνας, σε αντίθεση με την προτροπή του πρωθυπουργού να επιστρέψουν κάποιοι πολίτες στις εργασίες τους αυτή την εβδομάδα.

Το σχέδιο της Βόρειας Ιρλανδίας έχει περισσότερες ομοιότητες με την προσέγγιση των πέντε σταδίων της Ιρλανδίας, σε σχέση με τον οδικό χάρτη τριών φάσεων του Τζόνσον και όπως στο Δουβλίνο, έτσι και στο Μπέλφαστ η κυβέρνηση θα αποφασίζει ανά τρεις εβδομάδες για την μετάβαση στο επόμενο στάδιο.

Ωστόσο, η Ιρλανδία σκοπεύει να εισέλθει στην πρώτη φάση την επόμενη εβδομάδα και έχει ορίσει ως τελευταία φάση την 18η Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι τα εργοτάξια πιθανόν να ανοίξουν στην νότια πλευρά του ανοιχτού συνόρου μήκους 500 χιλιομέτρων με τη Βόρεια Ιρλανδία τη Δευτέρα, αλλά όχι και στη βόρεια πλευρά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader