Το Σωματείο "Ιπποκράτης" αναφέρει τα εξής:

"Το Δ.Σ του Σωματείου μας, με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, όπως αυτή εορτάζεται από το 1965 κάθε χρόνο την 12η του  Μάη, με πρωτοβουλία του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ σ΄ όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αναγνωρίζοντας το έργο και τον αγώνα αυτού του κλάδου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εργάζεται στον χώρο μας, εκφράζει πέρα από την εκτίμηση του και τον σεβασμό του, την πλήρη στήριξή του στους στόχους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο Νοσηλευτικός μας κλάδος.
Η φετινή παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού βρίσκει τον Νοσηλευτικό κλάδο της χώρας μας αντιμέτωπο και δυστυχώς απροστάτευτο με τον ύπουλο εχθρό, τον ιό του Κορονοϊού, τον οποίο χωρίς καμιά αμφιβολία ο Νοσηλευτικός κλάδος του Νοσοκομείου μας, παρά τις χωροταξικές δυσκολίες και δυσλειτουργίες, την απαράδεκτη και προκλητική διαχείρισή του, όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες ανταποκρίθηκε πέραν του δέοντος, πλήρως στις ανάγκες του Νοσοκομείου μας, όπως κάνει πάντα, υπερβάλλοντας εαυτόν, γι΄ αυτό και τους αξίζουν τα ΕΥΣΗΜΑ και όχι μόνον.

Αυτός ο φετινός εορτασμός, βρίσκει όλους τους υγειονομικούς στα Νοσοκομεία μας, όλους τους Νοσηλευτές της πατρίδας μας, συνεπώς και τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας, να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και πέρα από την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του συστήματος, αντιμέτωπους:

- Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις πού έχουν άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία τους, στην Υγεία τους, στην υπερεντατικοποιημένη εργασία τους και όχι μόνον.
- Με αμοιβές καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αμοιβές που δεν ανταποκρίνονται στο έργο πού επιτελούν και προσφέρουν, με απαράδεκτα χαμηλά τα επίπεδα αμοιβών των Αργιών και Νυκτερινών, που καθιστούν εξευτελιστική την Νυκτερινή εργασία και την εργασία των Αργιών.
- Την συνεχιζόμενη κοροϊδία της ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, την πανθομολογούμενη αναγκαιότητα της άμεσης επιτέλους ένταξης τους, με αναγνώριση των ασφαλιστικών ετών που διανύθηκαν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ανήκουμε όλοι σε ενιαίο φορέα Ασφάλισης τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικοί του ίδιου επαγγέλματος να αντιμετωπίζονται με διαφορετικά ασφαλιστικά δικαιώματα (οι πρώην ΙΚΑ ενταγμένοι στα ΒΑΕ εν αντιθέσει με όσους προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο). 
- Με αμφισβητούμενη την καταβολή του Νοσοκομειακού επιδόματος, για το οποίο η επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας επίκειται να παραδώσει σχετικό πόρισμα τον Ιούνιο.
- Με εξαντλητικά, κυκλικά και Ανθυγιεινά ωράρια και με τις Εργασιακές τους σχέσεις δυστυχώς να  καταπατούνται.

Σε ότι αφορά το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΑ τον βρίσκει να βιώνει, εκτός από  τα προαναφερόμενα, κοινά για όλους προβλήματα, δυστυχώς ΕΝΤΟΝΗ την ΦΟΒΙΑ, την ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του και δυστυχώς το έντονο ΜΠΟΥΛΙΝΚ και τις ΕΚΔΗΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ τους από τμήμα σε τμήμα εάν και εφόσον και όποτε σηκώσουν κεφάλι και μάλιστα χωρίς την τήρηση των κείμενων διατάξεων, ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ την αναγκαία και απαραίτητη έκδοση των ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, χωρίς την χορήγηση των ΡΕΠΟ και ΑΔΕΙΩΝ όπως πρέπει, χωρίς την χορήγηση των ΣΤΟΛΩΝ τους κλπ άλλων ειδών που είναι υποχρέωση της υπηρεσίας, ζητήματα που για εμάς είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ και σοβαρό ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ  με τους Διοικούντες, οι οποίοι αγνοούν πλήρως και συστηματικά τον Νοσηλευτικό κλάδο, ζητήματα που σαφώς η εξάλειψή τους είναι  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για εμάς. 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες, ΜΑΙΩΝ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική απόφαση του, πέρα από τον εορταστικό χαρακτήρα, ¨τιμής  ενεκεν¨  γι΄ αυτούς τους ευαίσθητους κλάδους, έχει προσδιορίσει για την 12/5/20 και ώρα 12:00 - 13:00, ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, στην ΠΥΛΗ του Νοσοκομείου,  διεκδικώντας:
Την ένταξή μας επιτέλους στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. 
Την συνέχιση της καταβολής του Νοσοκομειακού επιδόματος και τον διπλασιασμό του.
Ειδικό μισθολόγιο και αύξηση του ωρομισθίου για Αργίες και νυκτερινά.
Προσλήψεις μόνιμου Προσωπικού, Κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, με ένα ετήσιο πρόγραμμα μόνιμων προσλήψεων 3000-4000 κατ’ έτος, έτσι ώστε να καλύπτει τις 1500 περίπου αποχωρήσεις που γίνονται ετησίως και σταδιακά να μειώνει τις τεράστιες κενές οργανικές θέσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν. Μονιμοποίηση εκτάκτων.
Πλήρη και χωρίς παρεμβολές άσκηση και εφαρμογή του καθηκοντολογίου τους. Τήρηση και εφαρμογή κανονισμών λειτουργίας.

Χωροταξικό επανασχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την στενότητα των χώρων, όπου εργάζονται, μια στενότητα που δυσχεραίνει καθημερινά την λειτουργία τους. ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ στο Νοσοκομείο μας.

Τροποποίηση του οργανισμού με διαφορετική υπόσταση της Μαιευτικής, Μαιευτηρίου και της Γυναικολογικής κλινικής και βεβαίως Νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη.

Σύσταση κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ – ΤΕ και ΔΕ, εκπαιδευτική αναβάθμιση των υπηρετούντων και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών τους ζητημάτων.

Στολές, Άδειες, ρεπό και επαρκή μέτρα προστασίας, όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν.
ΑΠΑΙTΩNTAΣ παράλληλα ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ στις ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ                 
ΣΕΒΑΣΜΟ  στα  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, στις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ τους κ΄ στην Καθημερινή τους Εργασία, που ισοπεδώνεται στο όνομα των ¨αναγκών¨. 

Στέλνοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση την Προειδοποίηση ότι, τις πάμπολες απαράδεκτες πρακτικές και συμπεριφορές που καθημερινά μας καταγγέλλονται σε βάρος των Συναδέλφων μας, δεν θα τις ανεχθούμε για πολύ και πως εάν και εφ΄ όσον συνεχιστούν θα μας βρούν και πάλι απέναντί τους, όπως απέναντί τους θα μας βρούν και μάλιστα με δυναμικές κινητοποιήσεις, η προκλητικότατη καθυστέρηση των ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  και ιδιαιτέρως εάν και εφόσον γίνουν και δεν τηρηθούν οι ΚΕΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, όπως θέλουν να διασπείρουν οι διάφορες διαρροές που θέλουν κατευθυνόμενη την Διοίκηση, η οποία προκλητικά και συστηματικά αγνοεί πλήρως τους φορείς και την Νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου μας, σε μια σειρά ζητημάτων, όπως είναι οι κινήσεις στα του Κορονοϊού και όχι μόνον.

ΟΛΟΙ  ΛΟΙΠΟΝ  σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ και βεβαίως ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για τον μονόδρομο, απ΄ ότι φαίνεται, των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Έχουμε φωνή που θα ακουστεί και μέσα από τις μάσκες μας."