Ακτίνα φωτός και ελπίδα για τη συνέχεια ήταν η πρεμιέρα των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας, μετά από τους δύο μήνες καραντίνα που προηγήθηκαν με την αγορά να κατεβάζει τα ρολά της.

Το restart έγινε, η εμπορική αγορά άνοιξε και είναι αλήθεια ότι η πρώτη μέρα των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας ήταν αρκετά καλή, καθώς υπήρξε όχι μόνο ενδιαφέρον, αλλά και κίνηση στα μαγαζιά.

Οι δηλώσεις άλλωστε του Κώστα Ζαφειρόπουλου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, στο patrasevents.gr είναι χαρακτηριστικές. «Ήταν μία καλή ημέρα ομολογουμένως για τα περισσότερα καταστήματα της Πάτρας.

Δεν υπήρξε μόνο μια κίνηση στην αγορά, αλλά η κίνηση αυτή μεταφράστηκε και σε αγορές, με τους καταναλωτές να παίρνουν πράγματα που είχαν ανάγκη. Σίγουρα η πρώτη μέρα μετά την καραντίνα μας αφήνει ελπίδες για τη συνέχεια».

Η τάση αυτή θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ζαφειρόπουλου και τις επόμενες ημέρες αυτής της πρώτης εβδομάδας μετά το ξεκίνημα της αγοράς. «Το λιανεμπόριο πιστεύω ότι θα πάει αρκετά καλά αυτές τις μέρες.

Οι ανάγκες από το διάστημα της καραντίνας έχουν συσσωρευτεί σε νοικοκυριά και καταναλωτές και ο κόσμος θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάει για αγορές. Έχουν δημιουργηθεί ανάγκες.  Άλλωστε είναι και θέμα ψυχολογίας.

Μετά από τόσο καιρό μέσα στην αβεβαιότητα και στον φόβο του κορωνοϊού οι αγορές και τα ψώνια, ανεβάζουν την ψυχολογία. Και αυτό ο κόσμος το έχει ανάγκη».

Τα μαγαζιά που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κίνηση στην αγορά της Πάτρας ήταν τέτοια που αρκετά καταστήματα επέλεξαν να μείνουν ανοικτά και το απόγευμα της Δευτέρας, αφού υπήρχε ενδιαφέρον.

Το κύριο μέρος του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού συγκέντρωσαν τα καταστήματα με είδη ρουχισμού, υποδημάτων, ηλεκτρικών ειδών και είδη δώρων, ενώ σε όλα τα μαγαζιά τηρήθηκαν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Ο κόσμος λοιπόν έχει ανάγκη τα μαγαζιά της Πάτρας για πολλούς και διάφορους λόγους. Και τα μαγαζιά ασφαλώς έχουν ανάγκη τον κόσμο της  πόλης.