Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να έχει από σήμερα αλλά πιο έντονα την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή η Δυτική Ελλάδα, σε πολλές περιοχές της οποίας το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 38 βαθμοπύς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Νοτιοδυτικό ρεύμα θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη με αποτέλεσμά την αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης και την παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας. . Παράλληλα, τόσο η παρουσία σκόνης όσο και οι τοπικοί άνεμοι θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Στην πόλη του Πύργου ο υδράργυρος την Παρασκευή και το Σάββατο θα φτάσει τους 38 βαθμούς ενώ στην Πάτρα και το Αγρίνιο ο υδράργυρος την Πέμπτη και την Παρασκευή θα φτάσει ακόμα και τους 36 βαθμούς .

Πάτρα


Πύργος


Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης που αναμένεται στην ατμόσφαιρα της χώρας μας από το πρωί της Δευτέρας 11/05 έως και το βράδυ της Παρασκευής 15/05.


Meteo.gr: Αφρικανική σκόνη 11-15/5/2020